Huvila kakkoskotina

Monelle suomalaiselle kesämökki on ollut vuosikymmeniä toinen koti. Omakin isäni asusti lapsena kaikki kesät Vesijärven Enonsaaressa rantoja nuohoten. Luonto vetää suomalaista puoleensa vaikka ajat muuttuvat. Kakkoskodeissa kuitenkin näkyy kansan vaurastuminen. Tavallisetkin kesämökit on varustettu toinen toistaan etevämmillä lisävarusteilla, kuten juoksevalla vedellä ja alati pauhaavalla televisiolla. Monille tämäkään ei riitä, vaan kakkoskodiksi hankitaan huvila.

Helsingin vaurastuminen näkyy Hangossa. Yhä useampi helsinkiläinen on hankkinut sieltä itselleen kakkoskodiksi puuhuvilan.

Monet huviloista sijaitsevat vuonna 2008 perustetun kaupunkipuiston alueella, jossa on poikkeuksellinen kokoelma 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa rakennettuja taloja. Useimmat huviloista on suojeltu säädöksin, joten arvotaloja ei voi paikoittaisesta huonosta kunnosta huolimatta noin vain purkaa. Omistajalla on myös velvollisuus olla päästämättä suojeltua rakennusta rempsahtamaan liikaa.

Hankoon sekä muualle rannikkoseudulle myös rakennetaan uusia huviloita. Arvotonteilta puretaan vanhoja rakennuksia mahdollisuuksien mukaan. Uusien lomakotien julkisivuja koristavat yhä useammin vanhoista puuhuviloista lainatut tyylipiirteet ja koristeteemat. Huvilarakentamisen sanotaankin palanneen lähemmäs sadan vuoden takaista. Tämä näkyy paitsi rakennusten uusvanhassa ulkonäössä, myös siinä, että kakkoskodiksi ei haluta yksinkertaista mökkeröä, vaan varustetason pitää olla osapuilleen ykköskotia vastaava. Vapaa-ajan asunnon pitää soveltua talviasumiseen.

Huvilan hankkimista kannattaa miettiä asiaa laajasta näkökulmasta. Monet pääkaupunkiseudun asukkaat hankkivat huvilansa Uudenmaan alueelta, mikä on tietenkin ymmärrettävää.

Upeita huviloita ja huvilarakentamiseen soveltuvia arvotontteja voi kuitenkin saada halvemmalla hinnalla järvien rannoilta. Mieti myös, haluatko huvilasi varmasti Suomesta. Aasiasta tai Välimeren rannalta voi saada kiinteistöjä yllättävän halvalla. Moni tykkäisi omistaa huvilan mieluiten jossain lämpimämmässä paikassa kuin Suomessa, mutta harva jaksaa nähdä sitä vaivaa, että etsisi juuri itselle sopivan kakkoskodin toisesta maasta.

Mainokset

Ei vastauksia to “Huvila kakkoskotina”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: